Hellkes Ringar

Gift dig Utomlands i Svenska Kyrkan!

Där är många par som väljer att gifta sig utomlands i Svenska kyrkan. Svenska kyrkor eller Scandinaviska kyrkor brukar finnas på det flesta större turistorter. Givetvis har vart land sin lagstifftning när det gäller Vigsel det bästa är att ringa Svenska kyrkan på det ort ni har i tanke. Kyrkorna brukar ha goda kontakt nät om ni tex vill hålla en större fest eller var era gäster skall bo så fråga dem och be om lokala företag som kan hjälpa er med att göra er dag extra speciell.

Men så klart som Brudklänning och Vigselringar rekomenderar jag starkt att ha klart innan avresa. Ringar och klänning skall man inte stressa fram det är bättre och ha valt ut det i lugn och ro hemma innan avresa.

Handlingar som ni måste ha med er (förutom det som krävs lokalt):

* Pass
* Intyg om hindersprövning och vigsel (beställs hos lokala skattekontoret)
* Blankett för kyrklig handling/vigsel (beställs i kvinnans hemförsamling, behövs inte om ingen är folkbokförd i Sverige)
* Till kyrklig välsignelse medtages vigsel- eller partnerskapsbevis

Caroline
www.hellkes.se

paradis-kt-merry-

Kommentera