Hellkes Ringar

Alla Hjärtans Dag

I Sverige har firandet av S:t Valentin och Alla hjärtans dag inte varit någon större hitt fören 1960-talet, då det lanserades av kommersiella skäl och genom amerikansk påverkan. då var det NK-varuhuset försökte lansera det här i Sverige, men det tog sin tid innan vi Svenskar börja köpa det hjärt formade godis paketen och allt annat sött och romantiskt till våra kära. Under 1990-talet tog dock firandet fart, Kommer ni ihåg när man satt spänt på alla hjärtans dag i skolan och undra vem man skulle få en ros ifrån, om man skulle få en ros?

I Japan är det vanligt förekommande att flickor ger ”tyckaomchoklad” och ”pliktchoklad” till vänner och pojkar de tycker om. Detta i sin tur medför att pojkarna förväntas ge tillbaka något den 14 mars på ”White day”.

I Finland var det först 1987 då de satte Alla hjärtans dag i kalendern. Under Alla hjärtans dag försöker man få främst Finlands Röda kors människor även alla andra att delta i frivillig vänarbete.

I Kroatien är det vanligt att pojkar ger licitarhjärtan till den dom håller kär.

Så här har ni lite fackta om Alla Hjärtans Dag själv tycker jag att det är en perfekt dag och visa den man tycker om lite extra kärlek och varför inte passa på och fria med en vacker förlovningsring:). Men det är viktigt att inte glömma att uppmärksamma din älskling på en helt vanlig dag också.

Caroline
Hellkes ringar

20120131-121520.jpg

Kommentera